23 Aralık 2014 Salı

Makina Mühendisi Bir Eş
     Merhaba blog dostlarım
 
    Dün akşam eşimle konuşurken 
  -"Bloguma ne yazsam acaba ?" diye sorduğumda 
  -"Beni yaz aşkım" dedi. Ben de 
  -"Nasıl yani seni derken ?" diye sorunca 
  -"Makina mühendisi bir eşi, aşkı, evliliği yaz " dedi. Ben de yazmaya başlıyorum sıkı durun :)

    Bizim aşkımız yıllar öncesine 2006 yıllarına uzanıyor. Birbirimize ilk görüşte aşk denilebilecek bir duyguyla bağlandık. Sanki yıllardır tanıyormuşçasına sevdik ve güvendik. Evet eşim makina mühendisi..İçinizden bir "oooo iyiymiş" dediğinizi duyar gibiyim. Ama davulun sesi uzaktan hoş gelir. Tamam tamam çok çok kötü de değil :)

    Eğer bir makina mühendisi sevgiliniz varsa öncelikle aldığı dersler konusunda az çok bir bilgiye sahip oluyorsunuz. Çünkü arkadaşlarıyla buluştuğunuzda ve konu derslerden açıldığında önce bön bön bakıyorsunuz. Anlamaya çabalıyorsunuz. Baktınız olmuyor en azından temel kavramları öğrenmeye başlıyorsunuz. Merak saldığınız için değil, topluluk içinde sıkıntıdan patlamamak ve konuya dahil olup iki çift laf etmek için :) Pnömatik dediklerinde "ne matik ?" dememek için, makel dediklerinde makina elemanları diye bir dersten bahsettiklerini, konstrüksiyon kelimesine uzaydan gelmiş bir kelime gibi bakmamayı öğreniyorsunuz.

Mühendis
Mühendis


   Hele hele kimya bölümü öğrencisi olduğumu öğrendiklerinde en çok söylenen cümle "Ooo senin çok kız arkadaşın vardır şimdi " olmuştu. Evet sınıfımda makina mühendisliği bölümüne göre çok kız arkadaşım vardı ama benim çok samimi kız arkadaşım yoktu :) Bazen yardımım dokunsa da kız arkadaş konusunda pek bir yardımım dokunduğunu söyleyemem.

   Bir diğer yönleri ise online oyun oynamaktır. Herkes bir odada ya da her odada iki kişi olmak üzere online oyuna bağlanırlar ve kıyasıya rekabet başlar. Siz de (yani ben ) bakakalırsınız. Oyunu bırakıp yanınıza gelmesi lazım değil mi ? Çok beklersiniz :) Sonuç olarak ne yapıyoruz ? Tabi ki sevgiliniz o  oyunu size de öğretir :) Akıllıca yaptığı bu davranış sonrasında gül gibi geçinip gidersiniz.

  Gelelim makina mühendislerinin romantikliğine...Genelleme yapacak olursam çok çok romantik olduklarını söyleyemem. En azından benim gördüğüm makina mühendisleri ki bunlar epeyce var :)
Romantiklikten anlayışları sevgililerini alıp macera, aksiyon filmlerine götürüp el ele film izlemekten ibarettir. Dikkat edin el ele kısmı romantikliğe giriyor :) Aksiyon kısmı sinemaya gidildiyse aksiyona gidilir, romantik film evde de izlenir mantığından geliyor. Özel günlerde çiçek almak ise onlara göre ticari bir durumdur. Mantıklarına pek yatmaz. 

   İlla ki çiçek almalarını istiyorsanız "Bana çiçek almanı istiyorum" demeniz pekte istediğiniz gibi sonuçlanmayacaktır. "Bana bilmem ne çiçekçiden  bir demet kırmızı gül ( kaç adet olduğu önemliyse adedi) almanı istiyorum" derseniz on ikiden vurmuş olursunuz. Hem istediğiniz çiçeği alırsınız hem de eşiniz sizi mutlu etmiştir böylelikle baya rahatlamıştır ( onlar için çok stresli bir durum)

  "Sizin eşiniz nasıldır ?" diye sorarsanız evet kabul her zaman romantik değildir. Yerine göre romantikliğini konuşturur :) Nasıl çiçek alacağı konusunda bazen kararsız kalır  ama çoğunda istediğimi tutturur. Birlikte çok hoş sofralar hazırlayarak keyifle yemeğimizi yer sohbetimizi ederiz. Biraz ben ona benzeyerek biraz da o beni kendine benzeterek orta yolu bulmaya çalışırız.

   Ha bir de "evlilik aşkı öldürüyor mu ?" diye sürekli sorulan bir soru var. Bence aşk ölmüyor. Çekirdeğinde aşk olan kocaman bir sevgiye dönüşüyor. Biz hala sevgiliyiz. Sevgililik halimizi devam ettiriyoruz. Aynı zaman da bir dost arkadaş gibi iyi bir dinleyiciyiz. Her şeyden azar azar var bizde :)

   Buraya kadar okuduysanız çok ama çok teşekkür ederim.

   Peki sevdiğiniz kişinin size karşı tutumu nasıldır ? Nasıl bir eşe / sevgiliye sahip olmak istersiniz ?Cevaplarınızı merakla bekliyorum..

   Hoşçakalın

   Sevgilerle..










  



35 yorum:

  1. Bu devirde hem sevgili hem eş hem de arkadaşı tek bir kişide bulmak çok zor.. mutluluğunuz daim olsun inşallah.. :)

    Yzn: bir sap :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim canım..Amiiin.. Allah herkesin gönlüne göre birini nasip etsin inşallah..
      Sona yazdığın yazıyı görmezden geliyorum duymamış olayım..

      Sil
  2. arkadaş olabilmek çok önemli..mutluluğunuz daim olsun..

    YanıtlaSil
  3. Yazınızı keyifle okudum :)
    Romantik erkek kaldı mı ? diye bağırasım varrr :))
    Evliliğinizde mutluluğunuz daim ,herşey gönlünüze göre olsun :)
    Sosyal Medya Kafe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Romantik erkek var var ama bize pek denk gelmiyor :)
      Ben gönlüme göre bir eşe kavuştum Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah...

      Sil
  4. Bence baktı ki benim sevgilim bloğuna ve blog arkadaşlarına çok kaptırdı, kibarca ilgini üzerine çekmek istedi adam:) Şaka bir yana bir yastıkta mutlu, huzurlu bir şekilde kocarsınız inşallah canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha ilahi canım ya :) Haklı olabilirsin evet..Çok teşekkür ederiz canım..Cümlemize nasip etsin inş.

      Sil
  5. Çekirdeğinde aşk olan bir sevgi ve dostluk... Daha ne olsun :) Mutluluğunuz daim olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tuba'cım..Cümlemizin mutluluğu daim olsun.. :)

      Sil
  6. benim de eşim makine mühendisi yazdıklarına katılıyorum bir de işine resmen aşık olmalarından nefret ediyorum varsa yoksa iş ve bu onun için bir hobi acayip zevk alıyor bense makinelerin nesi sevilir modunda yaşıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım benim kesinlikle işkolikler..Ben alıştım sayılır :) Bir de her konu hakkında bilgileri yok mu beni öldürüyor resmen:)

      Sil
  7. Hem es, hem sevgili, hem de arkadas kisacasi herseyse iste o zaman tamamdir :) Bir omur mutlu olun insallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keslinlikle tamamdır :) Çok teşekkür ederim çok çok saolun..İnşallah herkes gönlüne göre bir eş,sevgili bulur ve mutlu mesut yaşarlar..
      Sevgiyle kalın..

      Sil
  8. Mutluluğunuz daim olsun :) Buarada sen dersler konusunda bilgi sahibi olmuşsun benim bir ara görüştüğüm bir makine mühendisi vardı ilk buluşmada bana pikselleri anlattı.. Sonra da bir kez daha buluştuk zaten :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol canim benim..Ee canim dile kolay evlenmeden once 6 yil sevgili olduk :) ilahi sen :)

      Sil
  9. Mutluluğunuz daim olsun :) Darısı başımıza en romantiğinden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canim cok tesekkur ederiz.. Aynen en romantigi en asigi sizin olsun :)

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. tatlım bu arada bloğumda ufak bi çekiliş var katılırsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy canım hemen katılıyorum :)
      bu arada ben de çekiliş başlattım makyaj ürünleri değil ama kendi el emeği ürünlerim..
      Katılırsan çok sevinirim :)

      Sil
  12. Ayy Allah bozmasın şekercim <3
    Ben kocişimi dürtüp ''beni neden kandırıp evlendirdin ki.Sevgiliyken gece horultu çekmiyordum''diye isyan ediyorum.Ama akşam olsa da gelse die dört gözle yolunu gözlüyorum.Sevmek süper bi şi. Ama evlenmek bazen ağır geliyor ya.Bunu asla inkar etmicem.

    YanıtlaSil
  13. Ayy çok teşekkür ederim tatlım..Sevmek cidden harika bir duygu ve herkese nasip olmuyor. Evli olmanın getirdiği sorumluluklardan dolayı insan bazen çileden çıkabiliyor.Haklısın ama zor olan şey güzeldir di mi ?

    YanıtlaSil
  14. :)) Ben de benimle gezen tozan, aynı ilgi alnlarını seven bir adam istiyorum. O zaman mutlaka bir şekilde benim istediğimi yapar.

    YanıtlaSil
  15. Ben de kimya bölümü öğrencisiyim ve makina mühendisliğinden arkadaşlarım vardı. Dediklerine tamamen katılıyorum, çok güzel bir yazı olmuş. Mutluluğunuz daim olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ne güzel meslektaşız demek ki :) Hepsi yaşanmıştır zaten :)
      Teşekkür ederim cümlemizin inş.

      Sil
  16. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

    YanıtlaSil
  17. Allah mutluluğunuzu bozmasın canım. Çok samimi bir yazı olmuş. Online oyun kısmı sadece size özgü değil söyleyeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tşk ederim canım...Hahaha demek ki bizim gibi online oynayan çiftler de varmış :)

      Sil
  18. vallahi eşimin benim mesleğimi öğrenmek gibi bir çabası hic olmadı ben de onunkini ortamlarda hıc sıkılmadım nedenki acep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ortamlarda sıkılmadıysanız hiç bir sorun yok demektir :)

      Sevvgilerle

      Sil
  19. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim..Cümlemizin inş.

      Sevgilerle

      Sil