10 Aralık 2014 Çarşamba

Game of Thrones Dizisi
         Herkese merhaba

    Bugün size The Walking Dead dizisinden sonra eşimle birlikte izlediğimiz daha doğrusu hastası olduğumuz Game of Thrones dizisinden bahsedeceğim.. Bu dizinin her bir bölümü başlı başına bir film gibi..Bir bölüm izleyelim diye başladık. Ama yerimizden kalkamadan ard arda dört bölüm izledik. O kadar sürükleyici ki bölüm sonu nasıl geliyor anlamıyorsunuz. Bir de harika bir başlangıç müziği var kesinlikle dinlemelisiniz.




   "Game of Thrones"Taht Oyunları demektir. Bin bir türlü entrika dönüyor ve sizin başınızı alıp gidiyor. İşin içinden çıkamıyorsunuz. Hani bizim dizilerden esas oyuncular ne olursa olsun çat diye ölmez ya bu dizide böyle bir şey söz konusu bile değil..

   Mesela dün Küçük Ağa dizisinde Mehmet Can'ın annesi rolündeki Sinem hastanede ve elektro sok uyguluyorlar. Hiç panik olmadık eşimle. "Nasıl olsa kurtulur hiç birşey olmaz " dedik.Halbuki Game of Thrones olsa yusuf yusuf olurduk resmen. "Hayır ölme nolur" derdik.

    Dizi de esas roldeki adam çat diye ölüyor ve siz bunun etkisini en az ertesi güne kadar hissediyorsunuz. Bu yüzden yabancı dizileri seviyorum. Hep bir heyecan hep bir merak var..Bir yerde okumuştum; Oyuncuları "Game of Thrones" kitabını bilerek okumuyorlarmış. Başlarına neler geleceklerini önceden bilip etkilenmemek için. Rollerini daha iyi yapabilmek adına okumama fikri bence çok profesyonel bir hareket.

  Ejderhalar, kurtlar ve ölümüne yetiştirilen sıkı sıkıya bağlı askerler dizinin havasını bambaşka boyutlara çekmektedir. Bir bölüm çok güçsüz olan bir krallık ailesi diğer bölüm şaşırtıcı derecede güç kazanıyor ve siz de ağzınız açık bir halde diziyi izliyorsunuz.

The Game of Thrones

   Nacizane tavsiyem içinizde ufak bir merak uyandırabildiysem bulduğunuz ilk fırsatta dizinin ilk bölümünü izleyin derim.









18 yorum:

  1. Bölümlerin sayısı artsa daha güzel olacak. Yeni sezonu bekliyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Inci'cim ya bolumlerin sayisi artsa, dakikalar uzasa super olacak. Ben de sabirsizlaniyorum :)

      Sil
  2. Bu diziyi oturup da adam akıllı izleyemedim gitti.. Ama listeme alıyorum o kadar güzel anlatmışsın ki :) Buarada tavsiyemdir eğer izlemediysen White Queen'i de izle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Bence kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi.. White Queen'i duymamıştım. İlk fırsatta izleyeceğim

      Sil
    2. Tavsiye ederim vallahi bizim Hürrem'in Brit versiyonuydu dizideki kraliçe :D

      Sil
    3. Oooo okadar diyorsun yani :) muhtesem yuzyili acikcasi pek izleyemedim ama yabanci dizilerde boyle kraliyet ailesi hayatlari olunca merak edip izliyorum..

      Sil
  3. blogunuzu çok beğendim takibe aldım :)
    Moda blogum var,takip ederseniz çok sevinirimm:)
    http://mnqueenn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tsk ederim Dila'cim..hemen geliyorum :)

      Sil
  4. Spoiler vermek istemiyorum. Ama en sevdiğim karakterler öldüğünde şok olmuştum. Nasıl olur diye günlerce düşünmüştüm :) Bayılarak izlemeye devam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sana katiliyorum canim..Kazanacagi sirada kaybedip ölen karakterde esimle birlikte aklimiza her geldiginde "Nasil ya olmamaliydi o adam ölemez" dedigimiz çok olmustur.Gunlerce resmen yasını tutmus gibi olduk.. Çok farkli bir dizi bence..

      Sil
  5. ben diziyi 4. sezonun ortasında başlayıp 1 ayda seyredip bitirmiştim şimdi de 5. sezonu bekliyorum merakla.. harika bir dizi ve harika karakterler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle muhtesem bir dizi..
      5.sezon baslasa da biz de merakimizi gidersek :)

      Sil
  6. Yüz senede geçse efsaneer arasında olacak dizi. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum.. On numara beş yıldız bir dizi :)

      Sil
  7. Cok merak ettigim bir dizi cok met ediliyor bu yazidan sonra en kisa surede izlemeyi planliyorum ben de :)
    madamemine.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Ah ah yaktı beni bu dizi. Beklemekten mahvoldum.

    YanıtlaSil
  9. böyle bağımlılık yaratan dizilere çok ilgiliyim mutlaka izlemeli tavsiye için teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ben de merakla bekleyenlerdenim.. :)

    YanıtlaSil