26 Aralık 2014 Cuma

Blog isimlerimiz nereden geliyor ?
Günaydın blog dostlarım

  Bu gün sizlerle hep merak ettiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum. Sizlerin sayesinde de bu merakımı gidereceğimi düşünüyorum (inşallah :) )

   Gözüme çarpan ya da severek takip ettiğim blog isimleri acaba nereden geliyor ? Kimden esinlenip bloglar açılmıştır ? Bu sorular her bir blogu incelerken kafamdan geçer. Kendimce bir şeyler düşünüp tahmin etmeye çalışırım.

  Öncelikle kendi blog ismimden başlayayım. Genelde arkadaşlarım bana "cadı"derler. Evet cadıyım ama tatlı cadı :) Hem yerine göre sinirlenirim tabi caizse atarlanırım hem de tatlılıklarım vardır :)

  Ben cadının süpürgesi gibi bir şey düşünüyordum ama tam olarak beni yansıtmıyordu. Yani çok sert duruyordu. Daha sonra iş arkadaşımla blog ismimi düşünürken "cadı demelerini" falan anlattım. Cadıyı biraz yumuşatarak peri yaptık :)

   Klasik şeyleri sihirli değneğimle orjinal hediyelere çevirebileceğimi düşündüm ve blogumu açtım. Blog maceram böylece başlamış oldu. Elimden gelenin daha fazlasını yaparak üretken olmaya çabalıyorum. Sizlerin de beğenileriyle acayip gaza gelip daha da ilerliyorum. Bunun için sizlere çok teşekkür ederim.

  Benim maceramın nasıl başladığını öğrendiniz. Şimdi size gelelim dostlar:

Blog isimleri
Blog isimleri


   

   Blog isimlerinizin hikayesi nedir ? Blog maceranız nasıl başladı ?

   Kendi hikayesini anlatmak isteyen, başka blogların isim hikayelerini merak eden blog dostlarımın cevaplarını heyecanla bekliyorum

   Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum

   Sevgiyle kalın

   Hoşçakalın

  

55 yorum:

  1. Ben gıdalardaki renk cümbüşünü alıp, pastalarla birleştirip, sepetin içinde hepsini biriktirmek fikrinden yola çıktım. Ve adımı çok sevdim. kendi adımdan önce bloğumun adı geliyor aklıma. Bir yerlerde görmekten de çok hoşlanıyorum.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com
    Ayrıca sizin sihirli değneğiniz de kesinlikle bir cadınınkini değilde, tabi ki bir perinin sihirli değneğini çağrıştırıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Öncelikle açıklamanız için çok teşekkür ederim.. Güzel yerlerden renk cümbüşü yapmışsın ve bence renkli bir blog olmuş..Emeğinize sağlık..

      Evet içimde bir cadı olsa da dışardan peri gibiyim :)

      Sevgilerle

      Sil
  2. Havacılıkla uğraştığımdan dolayı şirin kanatlar olarak açtım blogumu.. Çok sevdiğim blogger arkadaşlarımı örnek aldım,gülümse yüzüme,hüzün sarısı,pınarla hayat,vs :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooo havacılık mı süper bir şey ya :) Hep hava alanında çalışanlar ilgimi çekmiştir. Özellikle ellerinde telsiz, topkulu ayakkabılarla gezinen hatunlar hahahah :)

      Sil
  3. benim blog ismim de gökçeada dan geliyor. çanakkale de bulunan gökçeadaya ilk gidişimden beri aşığım. gökçeada eskiden rum adasıydı ve adı imroz du. ordan esinlenerek adımı imrossa yaptım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok güzel olmuş :) Değişik ve anlamlı..

      Sil
  4. Tatlı yemeyi ve yapmayı çok seviyorum resmen aşığım tatlılara ordan geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tatlıyı çok severim ama sütlü tatlıları :) Çok ciks duruyor blog ismin çok beğendim canım :)

      Sil
  5. benim blogumun ismi ise ; dondurma yemek için gittiğimiz bir yerde ki menüden çıktı.
    o sıralar harıl harıl iş arkadaşım ile isim arıyorduk ve içimize sinen hiç bir şey olmamıştı .öğlen arası dondurma keyfi yaparken kendisi menüye bakıp soslubadem olsun dedi ve nedendir bilinmez benimde içime sindi ve böğle başladı maceram ve iyi ki de başlamış
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa ne kadar değişik bir anı olmuş :) bayıldım resmen..

      Sevgilerle canım

      Sil
  6. Ben de bloğumu kızımla yaptıgımız etkinlikleri paylaşmak için açmıştım,kızım o kadar meraklı ki tam bir küçük kaşif:):):)Tabi zamanla dikiş,yemek ve daha bir çok konuda paylaşımlar yapmaya başladım:):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraklı olmak bence bir çocuk için harika bir özellik.. İnsan merak ede ede kendini geliştiriyor, ilerliyor..Kızınızı benim için öpün lütfen..

      Sevgilerle

      Sil
  7. Kendi coğrafyam ve kişisel özelliğimden geliyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Blog isminiz bence çok ilginç..İlginç olmak kolay değildir ve tebrik ederim

      Sil
  8. Benim blog ismim aslında ilk google kullanıcı adımla açmıştım ingilizce bir isimdi ve akılda kalması cok zor oluyordu takipcilerim için,bir kac kez bu konudada veryansın almıştım:)
    Açılmış bir blog birde epey paylaşım yapmışken isim değiştirme gibi riskli bir karar aldım.Hem hobi hemde deneyimlerimi paylaşıyordum.Birden aklıma hobium geldi ,bir yerlerdenmi isim aklımda kalmıştı yoksa öylesinemi aklıma geliverdi hah dedim bu olur.Ve değiştirdim ama malersef sonrasında kücük bir arastırma yaptığımda blog adımın aynısından cok daha önce acılmış baya etkin bir site varmış.O an cok uzuldum cok dusunmeden arastırmadan ani bir karar vermiş ve yine yanlış bir isim olmuştu.Hala bunun sıkıntısını yasıyorum acıkcası.Baska bir bloğum daha var onun ismi aslında cok uygun ama bukadar ilerlemişken tekrar isim değiştirmek bana cok olumsuz döner korkusuyla cesaret edemiyorum suan.Bilmiyorum bu konuda arkadaslarında önerilerini almak isterim aslında.Sizler nedersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yeni ismin hayırlı olsun..İsim değişikliğini paylaştım. Yapmam gerekenler varsa söyle lütfen elimden geleni yaparım..
      Hoşçakal canım

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim bu konudaki desteklerin için.Beni çok mutlu ettin rabbim seninde herzaman yar ve yardımcın olsun.Kucak dolusu sevgilerrr

      Sil
    3. Rica ederim canım ne yaptım ki aşk olsun..Güzel dileklerin için çok tşk ederim cümlemize olsun..Sevgilerimle

      Sil
  9. Küçükken niels ve uçan kaz diye bir çizgifilm vardı. Çok severdim ve kaçırmadan izlerdim. Orada Siri isminde bir uçan kaz vardı. Çok neşeliydi ve sesi çirkin olmasına rağmen sürekli şarkı söylerdi. Aynı durum bende de olduğu için bizimkiler bana Siri derlerdi. hala derler :) Siri buradan geliyor.

    sadece kozmetik yazmak istemediğim için hayattan birşeyler olsun istediğim için lifestyleofSiri oldu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy evet o kazı hatırlıyorum :) Çok severdim o çizgi filmi..Blogunun isminin ordan gelmesi çok ilginç olmuş ve çokta yakışmış..Güle güle kullan blogunu canım..

      Sil
    2. Siri benim ailedeki adım, çok benimsedim artık <3

      Sil
  10. Merhaba; ben de blog açmaya karar verinde isim konusunda iki dakikadan fazla düşünmedim sanırım. Uzayı , kozmos u çok severim. Kozmos ve kitabı birleştirdim ve ortaya kozmokitap çıktı. Şimdi blogumun ismini çok seviyorum. Üstelik bir de avantajı var. Kozmo rusça bir sözcük olunca blogumu Ruslar çokça ziyaret ediyorlar;))
    Sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ablam
      Blog ismin zaten çok havalı duruyor :) Blog trafiğine de katkısı varmış oh ne ala süpermiş valla :) Sevgilerle..

      Sil
  11. Anlamını bir yazımda açıklamıştım:)

    http://ufuldek.blogspot.com.tr/2014/12/ufuldek-nedir-ve-digerleri.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazınızı keyifle okudum :)
      Bir benzeri de biz de vardır (Adana'da) :)

      Sil
  12. Merhaba canım, blogunu çok beğendim öncelikle tebrikler:) benimde blogumun ismi blog yazılarımı yazarken genelde aklıma gelen şeyleri gün içinde kağıda dökerim, ve aynı zamandada çikolata yerim ve birgün çikolatayı kağıda buulaştırdıımm aklıma geldiiii:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım hoşgeldin bloguma :)
      Çok tşk ederim beğendiğin için..Valla gece gece çikolata çekti canım ya olacak iş mi bu :)
      Çok tatlı bir blog ismi olmuş ve güle güle kullan canım..
      Bu arada ilk çekilişime katılırsan çok sevinirim..
      Sevgilerle

      Sil
  13. Bununla ilgili bir yazı yazmıştım. Oradan okuyabilirsiniz: http://cembaki.com/kendimle-soylesi/

    YanıtlaSil
  14. Sosyal hesaplarda a-sosyal davranan insanlara tepki olarak sosyal medya kafe isimini verdim ;)
    Sosyal olmayı seven,fikir alışverişi yapmak isteyen,Türkiye'nin her köşesinden insanları birleştiren bir blog olsun istiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence blog isminle yaptıkların birebir örtüşüyor Sibel ablacım..Beğenerek takip ediyorum seni..Sevgiler

      Sil
  15. İçeriği ile çok bütünleşen bir blog adım olsun dedim örgüçantam çok yerinde diye düşünmüştüm,öyle de oldu. 2008 de başladı blog yolculuğum nasipse devam da edecek:))
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok bütünleşmiş. İnşallah gönlünüze göre sürdürürsünüz
      Sevgilerle

      Sil
  16. Basın ve halkla ilişkilerini yürüttüğüm müzik firmasına yeni bir eser gelmişti çok güzeldi. İçinde "hüzün sarısı" geçiyordu. Hüzün rengi ancak sarı olabilirdi. Aklımda kaldı. Blog açmaya karar verince hemen kullandım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa cidden çok ilginçmiş..Ben de hep merak ediyordum blog isminizin nereden geldiğini.Cidden değişik olmuş..
      Sevgilerle

      Sil
  17. benim blog ismimse hayatımda en çok kullandığım slogandan; hayat felsefemden geliyor.... HERŞEYİN BİŞEYİ VAR :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper bir felesefe..Tuttum ben bunu :)

      Sevgiyle kalın..

      Sil
  18. Bitkiler de düşünceler de "bahçe" den gelir. Tarifleri de bir perinin hazırladığını düşünerek: Bahçeperim yaptım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok orjnal olmuş blog isminiz..Başka bir şey olamazmış yani..
      Sevgilerle

      Sil
  19. Ben bu postu epey gec gordum ama yazmak istedim :) Bende yazdiklarimi paylasabilecegim bir yer dusunurken blog fikri geldi aklima ve sonra adı ne olsun diye dusunuyorduk en iyisi Berika'nin Gunlugu olsun dedim kendime ait ozel bi yer oldugu icin blogum.Oyle yani enteresan bi hikayesi yok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığınız için çok teşekkür ederim. Bence gayet farklı duruyor blog isminiz

      Sevgilerle

      Sil
  20. üşenmedim tüm arkadaşlarınkini okudum ben bekarken kopan bir düğmeyi bile dikemezdim ve hep başkalarına fedakarlıkla geçti gençliğim diyebilirim.Evlenip yemek tatlı tarifi ararken kendimi hobilerin içinde buldum ve güzel şeyler yapmaya başladım ilk defa kendimi dinliyor ,içimdeki sese kulak veriyordum yeni bir yolculuğa çıkmıştım evlilik ,yeni bir il ve ben o yüzden içimdeki yolculuk olarak başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaaaay harika anlamlı olmuş blogunuzun ismi.. Üşenmeden herkesin yazısını okuduğunuz için ayrıca çok teşekkür ederim.

      Kocaman sevgilerle :)

      Sil
  21. Oğullarımın isminden geliyor benim bloğumun ismi. Ada ve Deniz....Aslında her telden çalıyorum blogda. Eskiden örgücüydüm mesela. Şimdilerdeki büyük aşkım odunlar ve fotoğraflar....Ama Ada ve Deniz daimi sevdalarım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğullarınızın isimleri çok hoşmuş cidden..İsimleriyle güzel bir hayat yaşasınlar inşallah..

      Sevgilerle

      Benim yerime öpün lütfen :)

      Sil
  22. Mükemmel bir konuya değinmişsin bende hemen açıklama yapayım çok fazla zaman kaybetmeden :)

    Blogumuzun adı aslında çok geniş kapsamlı bir isimdir. Bu blogda her blog sahibinin yayınlarını paylaşabileceği ve paylaşırken de yayın paylaşım kurallarını öğrettiğimiz bir blogdur. Blogumuz 01.01.2015 tarihinde açıldığı için adımızın oradan geldiğini düşünen arkadaşlar var ve bu yüzden Yeni Bilge diye düşünen blog dostlarımız var. Adımız daki Yeni kelimesi blog aleminde tüm blog yazarlarını toplandığı, yeni yayınların, yeni konuların ve yep yeni bilgilerin toplamını ele alan bir isimdir. Bilge kelimesi ise blogda hem erkek hemde bayan olacağı için her ikisinide ele alan bir kelimedir. Yani bir bayanın yemek ve makyaj bilgilerini paylaştığı, bir erkeğin ise webmaster, logo tasarım, grafik tasarım gibi bilgilerinin paylaştığı için hem bayana hemde erkeğe uygun bir isim olduğu için Bilge oldu ikisini yan yana getirdiğimizde ise Yeni Bilge olarak karsınıza çıktık.

    Yeni Bilge | Bitmeyen Bilginin Adresi <= Ziyaret Etmeyi Unutmayın :)

    YanıtlaSil
  23. Ilk blogumu yaklasik 8-9 sene once kurabiyekavanozu-kurka diye acmistim. Balik hafizali olan ben zamanla giris bilgilerini unuttum uzerinede pek dusmedim 3 sene oncede o zamanlar ana is kurabiye olunca googleden adres ariyoruz diye dusunup kurabiyeninadresi olarak actim. Kizimin evliligi torun derken kurabiye pek yapamadim yaptiysamda resimleyemeden yerlerine ulasti o sayfada duragan hale gelince yaklasik bir senedir mutfagimdan tariflerde yaziyorum. Iyiki yaziyorum sizleri tanidim daha cok kisiye ulastim sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Blogum adı bir zamanlar çok fenomen olan (ben o dönem lisedeydim) Mutaf adlı şarkıcının 'Ayşa' şarkısından geliyor. Lise dönemim boyunca Ayşe Nur ismimi kısaltan arkadaşlarım bana Ayşa diye hitap ettiler. Ben de bloguma en çok bu adı yakıştırdım. Ayşa's Home, Ayşa'nın evi, dünyası yani.

    http://aysa-home.blogspot.com.tr/ =) Burda evimin misafiri olabilirsiniz. :)

    YanıtlaSil
  25. lüks lifestyle blogunu anlatacak bir isim aradık eşimle ve elitstil.com'a karar verdik
    www.elitstil.com

    YanıtlaSil
  26. Benim blog adım birgulunlezzetleri hiç blog la alakam yokken bir yarışma için açmak zorunda kalmıştım. Paldır küldür derler ya o cins. İsmimden yola çıktım hiç düşünmeden. Keşke bilinçli olsaydım. Sonradan düzeltmek çok zor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Benim blogum kişisel bir blog her telden yani ama ağırlık olarak yazılım programlama teknoloji
    http://kasimtok.blogspot.com/

    Bir blogum daha var oda kitap blogu aynı şekilde yazılım programlama ağırlıklı kitap blogu
    http://teknokitapci.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  28. Benimki İzmir'e olan özlemimden çıktı ortaya :)

    YanıtlaSil
  29. Blog maceram kızım için bir şeyler yazma ihtiyacıyla başladı yaklaşık 2 sene sonra bir anda yemek tariflerimi de yayınlamaya başladım , blog adres ismim ise sevimin aşkanası .. sevim kızımın ismi aşkana ise tatarca da mutfak anlamına gelir sevgiler..

    YanıtlaSil
  30. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz..Ben de blog açmaya karar verdiğimde aklımda farklı isimler uçuşurken arkadaşım vanilins olsun deyince bir anda bu isme aşık oldum diyebilirim..Çünkü vanilyanın soft aromasını çok severim kişiliğimle de örtüştüğünü düşündüğümden bu isme kara verdim..Sevgiler..

    YanıtlaSil