15 Ocak 2015 Perşembe

True Blood
     True Blood , 2008 yılında fantastik dram türünde yayınlanmaya başlayan bir ABD yapımı bir dizidir. İnsan-vampir ilişkisini bambaşka bir bakış açısıyla ele aldığı için açıkçası benim ilgimi çok çekti.

true blood

 Dizi, True blood adıyla sentetik kan üretimi yapılıp piyasaya sürülmeye başlandığında vampirlerle insanların içiçe yaşamaya başlamasını konu alıyor. 

  Zihin okuma yeteneğine sahip bir garson kızın hayatı çevresindeki insanların düşüncelerini duymaktan bıktığı bir anda çalıştığı bara bir vampirin (esas oğlan) gelmesiyle değişiyor. 

  Vampir ilgisini çekiyor, çünkü beyin dalgası yaymadığından onun düşüncelerini okuyamıyor ve yanında kendisini çok rahat hissediyor.


true blood poster

  Dizinin ilk sezonlarında "bu nasıl bir dizi ya?", "bu ne biçim dizi anlayışı?" gibi soruları sorabilirsiniz. Ben çok sordum kendime ama izleyemeye de devam ettim.

  En başlar +18 diyebilirim. Dizi ilerledikçe rayına oturuyor ve isteseniz de başlardaki gibi açık sahneler bulamazsınız..




 


  Her yerde olduğu gibi vampirlerin de iyisi kötüsü var. Sentetik kanla tatmin olmayıp insan kanı içmek isteyenler, kendini tutamayıp ısırdığı kişinin bütün kanını içenler olduğu  gibi insanlardan da vampirlerle ilişki kurmak için can atanlar var.

  Vampirlerin hayatlarını devam ettirmeleri için onları kendi kanıyla besleyen ilginç insanlar çok bu dizide :) Gündüzleri tabutlarında geceleri sokaklarda insan içine çıkan vampirler ağladığı zaman ise göz yaşı yerine kan akıyor ve çok komik bir görüntü oluyor :)

 İlk çıktığı zamanlardan beri izliyorum bu diziyi. Favori dizilerim arasındadır. Vampirlere başka bir açıdan bakmak isterseniz diziyi izlemenizi tavsiye ederim.

 Sevgiyle kalın

 Hoşçakalın







36 yorum:

  1. Ben de izledim bitrdim True Blood u.Ama diziye başlayacaklar için 2 uyarım var;
    1)Çok fazla +18 sahnesi var
    2)İLK sezon gerçekten çok sıkıcı ama ondan sonraki sezonlar inanın daha farklı konular işleniyor ve bir bakıyorsunuz diziyi bitirmişsiniz :)

    bloğuma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet size katılıyorum..+18 sahnelerinin çok olmasına rağmen bence izlenmesi gereken bir dizi..Hoşlanmayanlar illa ki olacaktır ama bu benim fikrim :)

      Sil
  2. Bu dizinin kitapları da var okumak isterseniz. Sookie Stackhouse serisi .Charlaine Harris'in yazdığı kitapların yanılmıyorsam ülkemizde en son 11. si basıldı. İlk kitabın ismi Gündüz ölüsü, diğerleri de cadı ölüsü, kulüp ölüsü gibi... Bence kitapları dizisinden daha güzel.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kitap serileri temel alınarak dizi çekilmiştir..Kitaplarını okumaya vakit bulamadım ama diziyi bitirdim :)

      Sevgilerle

      Sil
  3. delisiyim bu dizinin (aslı kitap olduğundan kitabın da demek lazım).
    fantastik hikayeler hiçbir zaman ilgimi çekmemişti ama bu dizinin konusu fantastik+sosyolojik bence. her bir karakterin farklı özelliklerine ve kişisel zaaflarına çok fazla vurgu yapmışlar. yani sadece fantastik, metafizik diyerek aşağılamak epey zor. hatta üzerinde düşünüldüğünde dünya üzerinde gerçekten yaşayan insan grupları (ırkları milletleri kastediyorum) arasındaki savaşlara ve çıkar çatışmalarına tarihsel göndermeler de olduğunu düşünüyorum.
    ayrıca, iyi niyet ve yardım kavramlarını işlemiş sürekli. sevdiği insanların iyiliği, canı için nereye kadar fedakarlık yapılabileceğine, kişisel vicdan duygusuna, toplum içerisinde "ezik" (!) kişilerin nasıl geri kazanılabileceğine (Irak savaşından psikolojik olarak sorunlarla dönen Terry karakteri mesela) vs gibi sosyolojik analizler de çıkarabiliyorum ben bu diziden. anne babası tarafından terkedilmiş, evlatlık büyüyen shape sshifter Sam karakteri mesela. gerçek anne babasını bulduktan sonra kabul etmek istemiyor, kardeşinin keza ailesi tarafından sömürülüyor olması. sonra ne olduklarını kabul etme süreçleri... kendi türünden olanlarla bir araya gelmek (kurt adamların sürü bilinci) ve grup bilincini yaşamak istemeleri vs...

    senaryo/hikaye yazmak zordur zira uydurulduğu için hikaye akışında tutarsızlıklara sebep olmamak mümkün değil gibi. ancak bu dizide çok az tutarsızlık var. nedenleri sonuçlara çok güzel bağladıklarını düşünüyorum. izleyiciye "salak" muamelesi yapan tutarsızlıklar gerçekten az. diğer bir çok yapımın (özellikle Türk dizilerinin) sorunu bu. haaa hiç mi tutarsızlık yok, var tabi, mesela, "v" bağımlısı insanlar o kadar vampir kanı içiyor ama kanını içtikleri vampirlere neden duygusal bağ hissetmiyor?? normalde kanını içtiysen vampiri rüyalarında görmen falan lazım. kurgu böyle çünkü. bu kısım bağlanmamış mesela, bir açıklama yok. ama bu o kadar küçük kalıyor ki diğer tutarlılıkların yanında.

    benim de bu dizi hakkında konuşasım varmış, biraz uzun oldu ama postu görür görmez atladım.
    sevgiler
    bugunyenibirgun.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım valla öyle yazmışsın ki okumak için oturdum :)
      Herşeyiyle irdelemişsin tşk ederim. Bizim dizilerle uzaktan yakından alakası yok. Hem süresiyle insanı sıkmıyor hem de kendine bağlıyor. Bayılarak izledim..

      Sil
  4. Burcu vural diziye yeni senaryo yazmış gibisin :) gelelim diziye en güzel yani günlük hayat ile fantastik hayatı çok güzel adapte etmişler abartı gelmiyor her bölümü film edasında heycan verici 1 oturuşta sezon bitirmişmişim var kopamıyor insan ilk giriş müzik ve introsu çok kötü olsa da dizi on numara beş yıldız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle kopamıyor insan..Ama ben giriş müziğini seviyorum :)

      Sil
    2. iğne kutusu, aslında keşke yeteneğim olsa da yazabilsem. anlatacak nelerim var bir bilsen.
      bir de böyle felsefeyi zorlayan bayılarak izlediğim bir dizi daha vardı. o da biraz ergen ama mesaj kaygıları en az true blood kadar iyi. bakmak isterseniz önerim olsun;
      "my mad fat diary"

      Sil
    3. "my mad fat diary" ilk fırsatta göz atacağım :)

      Sil
  5. True Blood benim en sevdiğim diziydi yaa neden bittiii :( :(
    Bu arada blog keşif etkinliği ile blogunuza geldim ve izlemeye aldım bende beklerim :)
    http://www.mehtapslifestyle.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Zaten blogunu severek takip ediyorum :)
      Benim de sevdiğim dizilerdendi..

      Sil
  6. Bloğunuzu hem tasarım olarak hemden içerik olarak cok. Begendım elllerinize yüreğinize saglık sevgılerımle http://pinarinkazani.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok ama çok sevindim. Çok teşekkür ederim..

      Sevgilerle
      Hoşçakalın

      Sil
  7. Merhabalar filiz hanımın etkinliğinden geliyorum :)
    Sizi zaten takip ediyordum :) bende sayfama beklerim...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hoşgeldiniz..Ben de sizi takip ediyordum :) Tarifleriniz çok güzel beğeniyorum.
      Sevgilerle

      Sil
  8. merhaba ne güzel blog :)ellerinize sağlık, www.hayalleratolyesi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Çok teşekkür ederim..
      Sevgilerle :)

      Sil
  9. Selamlar etkinlikden geliyorum sayfanızın içeriği harika sizi izlemeye aldım bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Çok teşekkür ederim hoş geldiniz bloguma
      Hemen geliyorum
      Sevgiler :)

      Sil
  10. Uzunca süre izledim sanırım 5. sezonda kalmıştım o başlayana kadar bir sürü diziye daldım :D

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Takibimdesin bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Blogunuzun tasarımına bayıldım. Facebook etkinliğinden geliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. bir günde bir sezon bitirdiğimi hatırladığım dizi insanı sürüklüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum kopmak ne mümkün :)

      Sil
  14. yaa en sevdiğim dizilerden biridir burda yazısını görünce çok sevindim :) Bu arada blog keşif etkinliği ile blogunuzu keşfettim takipteyim ben de bloguma beklerim sevgiler :) http://mavipembehuydurbende.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi sevindirebildiysem ne mutlu bana :)

      Sevgilerle

      Sil
  15. Çok güzel bir yazı....sevgilerimi bırakıp sizi takibe aldım...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,
    Twighlight hastası biri olarak zaten vampirli filmler çok hoşuma gitmiştir. Çok güzel bir yazı olmuş. Bu diziyi mutlaka izleyeceğim ...

    Sevgiler
    Sevilay Uçak
    http://lokumpilavi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      Twighlight hastasıysanız bu diziyi kesinlikle izlemelisiniz.. Çok teşekkür ederim

      Sevgilerle

      Sil
  17. Ben de izliyorum bu diziyi... :)

    Sevgiler
    Evren
    www.birdilimdus.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meğer ne kadar çok izleyeni varmış dizinin :)

      Sevgilerle

      Hoşçakalın..

      Sil